Binnen 24 uur

Op House of Rugby vind je rugbyschoenen van alle topmerken, waaronder Adidas, Nike en Puma , maar ook Canterbury en Joma!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Combineert prestaties en bescherming

Rugbyschoenen voor heren zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting die nodig is om deze veeleisende en fysieke sport te beoefenen. In tegenstelling tot voetbalschoenen zijn rugbyschoenen speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van het spel en bieden ze een combinatie van prestaties, bescherming en duurzaamheid.

 • Belangrijkste kenmerken: Rugbyschoenen voor heren hebben verschillende belangrijke kenmerken. Ze hebben meestal metalen of plastic noppen in de zool voor optimale tractie op het veld, ongeacht de staat ervan. Metalen noppen worden vaak gebruikt op harde ondergrond, terwijl plastic noppen geschikt zijn voor zachte ondergrond. Dankzij deze variabiliteit kunnen spelers zich aanpassen aan veranderende bodemomstandigheden.

 • Soorten noppen: Er zijn verschillende soorten noppen, zoals conisch, semi-conisch of bladvormig, die elk een andere grip bieden. De keuze van de noppen hangt af van de speelstijl van de speler en de omstandigheden op het veld. Conische noppen bieden bijvoorbeeld meer stabiliteit, terwijl bladvormige noppen snellere bewegingen mogelijk maken.

 • Ondersteuning en comfort: rugbyschoenen voor heren zijn ontworpen om de enkel en voet goed te ondersteunen. Ze hebben vaak enkelverstevigingen om het risico op blessures te minimaliseren. Daarnaast hebben ze meestal binnenzoolpolstering om schokken te absorberen en het comfort te verbeteren.

 • Hoogwaardige materialen: De meeste rugbyschoenen voor heren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals leer of stevige synthetische materialen. Leer wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid en comfort, terwijl synthetische materialen vaak lichter en waterbestendiger zijn.

 • Bekende merken: Er zijn veel gerenommeerde merken die topkwaliteit rugbyschoenen voor heren aanbieden. Tot de populairste merken behoren Adidas, Nike, Canterbury, Puma en Mizuno, die een breed scala aan modellen bieden voor verschillende behoeften en voorkeuren.

 • Onderhoud: Om de levensduur van hun rugbyschoenen te verlengen, moeten spelers ze goed onderhouden. Dit betekent ze regelmatig schoonmaken, drogen na gebruik en de staat van de noppen controleren om er zeker van te zijn dat ze goed werken.

 • Samengevat zijn rugbyschoenen voor heren essentieel om de sport veilig en effectief te kunnen beoefenen. Belangrijke kenmerken, soorten noppen, ondersteuning, comfort, kwaliteitsmaterialen, gerenommeerde merken en goed onderhoud zijn allemaal factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van rugbyschoenen. Met de juiste schoenen kunnen spelers betere prestaties leveren op het veld en tegelijkertijd het risico op blessures minimaliseren.