Studs

In deze categorie vind je alle producten met betrekking tot schoenplaatjes, een essentieel accessoire voor rugbyspelers!

Meer filters

Rugby spikes zijn schoenen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op port bij rugby, een intense contactsport die op een grasveld wordt gespeeld. Deze spikes bieden extra grip op het veld, waardoor spelers stabiliteit behouden en maximale tractie hebben, vooral tijdens scrums, rucks en algemene fases van het spel.

Typische kenmerken van rugbyschoenplaten :

  1. Metalen noppen: Rugby schoenplaten hebben over het algemeen metalen spikes die in de zool zijn geschroefd voor betere grip op het gras. De lengte en plaatsing van de spikes kan variëren afhankelijk van de voorkeur van de speler en de veldomstandigheden.

  2. Versterkte schacht: Rugbyschoenplaten hebben een robuuste schacht om de enkel goed te ondersteunen en te beschermen tegen blessures.

  3. Stevige buitenzool: De buitenzool is ontworpen om de veelvuldige stoten en schaafwonden op het veld te weerstaan.

  4. Positie-specifiek ontwerp: Er zijn verschillende soorten rugbyschoenplaten afhankelijk van de positie van de speler. Voorwaartsen (zoals props en hookers) geven bijvoorbeeld de voorkeur aan schoenplaten met langere spikes voor meer stabiliteit in scrums, terwijl backs (zoals full-backs en wingers) kunnen kiezen voor schoenplaten met kortere spikes voor meer wendbaarheid.

  5. Duurzame materialen: Aangezien rugby een fysieke en intense sport is, worden schoenplaatjes over het algemeen gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage, zoals aluminium.

  6. Het is belangrijk om te weten dat rugby noppen speciaal voor deze sport ontworpen zijn en niet gebruikt moeten worden voorautres sportactiviteiten, omdat ze gevaarlijk kunnen zijn op harde oppervlakken zoals asfalt. Daarnaast hebben veel rugbycompetities strikte regels voor het soort noppen dat is toegestaan, dus het is essentieel om de regels van jouw competitie te controleren voordat je noppen koopt.