Speciale aanbiedingen

Op House of Rugby vind je een brede selectie rugbyproducten speciaal voor kinderen, en in het bijzonder hier, waar je alle rugbyschoenen voor kinderen van de grootste merken kunt vinden! Je vindt hier alle kinderrugbyschoenen van Nike - Puma - Adidas - Gilbert.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

De essentiële punten bij het kiezen van rugbyschoenen voor kinderen

Als je overweegt om rugbyschoenen voor kinderen te kopen, moet je met een aantal dingen rekening houden om de veiligheid, het comfort en de prestaties van je jonge speler op het veld te garanderen. Hier volgt een uitgebreide samenvatting van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van rugbyschoenen voor kinderen:

 1. Juiste maat: De juiste schoenmaat is cruciaal. Zorg ervoor dat ze perfect passen aan de voeten van je kind, zodat de tenen kunnen bewegen, maar niet te groot zijn.

 2. Terrein: Houd rekening met het soort terrein waar je kind het vaakst zal spelen. Er zijn schoenen die speciaal zijn ontworpen voor zachte ondergrond, harde ondergrond en synthetische ondergronden. Kies schoenen die zijn aangepast aan de plaatselijke omstandigheden.

 3. Spikes: Spikes bieden essentiële tractie. Zorg ervoor dat ze voldoen aan de regels van de competitie van je kind, want sommige competities kunnen beperkingen hebben op de lengte van de schoenplaatjes. Veiligheid en naleving zijn essentieel.

 4. Comfort en ondersteuning: Rugbyschoenen moeten de enkel en voet uitstekend ondersteunen om het risico op blessures te minimaliseren. Zoek naar modellen met goede demping en een pasvorm die optimale stabiliteit garandeert.

 5. Kwaliteitsmaterialen: Kies rugbyschoenen van duurzame materialen van hoge kwaliteit. Leer heeft vaak de voorkeur vanwege de robuustheid en het comfort, maar synthetische alternatieven kunnen ook goed presteren.

 6. Budget: Stel een budget op voordat je koopt. De prijzen voor rugbyschoenen voor kinderen variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de kenmerken. Zoek naar een balans tussen kwaliteit en kosten voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 7. Bekende merken: Bekende merken zoalsAdidas, Nike, Puma, Gilbert en Canterbury bieden over het algemeen kwaliteitsvolle rugbyschoenen voor kinderen.

 8. Het belang van onderhoud en pasvorm

  Zodra je de ideale rugbyschoenen voor je kind hebt uitgekozen, zijn er twee belangrijke aspecten die bijzondere aandacht verdienen: onderhoud en pasvorm.

 • Onderhoud: Leer je kind hoe hij zijn rugbyschoenen moet onderhouden. Dit betekent regelmatig schoonmaken om vuil en modder te verwijderen, controleren of de noppen in goede staat zijn en vervangen als dat nodig is. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je schoenen.

 • Perfecte pasvorm: Zorg ervoor dat de schoenen perfect passen aan de voeten van je kind. Een onjuiste pasvorm kan blaren, pijn en stabiliteitsproblemen op het veld veroorzaken. Laat je kind de schoenen in de winkel passen voor een optimale pasvorm.

 • Kortom, het kiezen van de juiste rugbyschoenen voor kinderen is essentieel voor hun veiligheid en prestaties op het veld. Door zorgvuldig na te denken over maat, veldtype, noppen, comfort, kwaliteit, prijs en merk, en door te zorgen voor de juiste verzorging en een perfecte pasvorm, kun je je kind helpen op te bloeien in deze opwindende sport.