Rugbyschoenen voor kunstgrasvelden (AG)

Ontdek alles wat met AG schoenen te maken heeft! adidas nike mizuno Wij bieden de beste merken zoals , , ...

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ontwerp en eigenschappen van AG rugbyschoenen

AG (Artificial Ground) rugbyschoenen zijn speciaal ontworpen voor synthetische velden, zoals kunstgras dat vaak gebruikt wordt voor trainingen en wedstrijden in stedelijke gebieden waar natuurlijke velden minder toegankelijk zijn. Deze schoenen zijn uitgerust met meerdere kleine rubberen noppen, ontworpen om optimale tractie te bieden op kunstmatige oppervlakken zonder overmatige schade aan de grasmat te veroorzaken. De noppen zijn over het algemeen korter en dichter dan die van FG- of SG-schoenen, waardoor het gewicht beter wordt verdeeld en de kans op uitglijden op gladder kunstgras kleiner is.

solDe plaatsing van de noppen op AG schoenen is ontworpen om het contactoppervlak met het oppervlak te maximaliseren, wat zorgt voor meer stabiliteit tijdens snelle bewegingen en richtingsveranderingen. Dit ontwerp helpt ook overbelasting van de gewrichten te voorkomen, een belangrijk voordeel voor spelers die vaak op harde ondergronden trainen. Daarnaast zijn de materialen die gebruikt worden voor de productie van AG schoenen over het algemeen zeer slijtvast, wat zorgt voor een grotere duurzaamheid, zelfs bij intensief gebruik op kunstgrasvelden.

Voordelen en gebruik van AG schoenen in het moderne rugby

AG schoenen bieden verschillende voordelen die ze ideaal maken voor gebruik op kunstgrasvelden. crucial Ten eerste bieden ze consistente grip, wat zorgt voor prestaties in omstandigheden waar natuurlijke velden niet bespeelbaar zouden zijn. durant Daarnaast vermindert het specifieke ontwerp van de noppen het risico op blessures door een verkeerde uitlijning van de voet bij plotselinge bewegingen, een veelvoorkomend probleem op gladdere ondergronden.

De veelzijdigheid van AG schoenen maakt ze ook populair bij spelers die op verschillende soorten kunstgrasvelden spelen, van kunstgras tot hardere ondergronden zoals vezelgras. divers Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat spelers één paar schoenen kunnen gebruiken voor verschillende soorten trainingen en wedstrijden, waardoor ze niet hoeven te investeren in verschillende gespecialiseerde paren. Tot slot kunnen spelers zich dankzij het extra comfort dat de moderne materialen en het ontwerp van AG-schoenen bieden, volledig concentreren op hun prestaties zonder last te hebben van problemen met ongeschikt schoeisel, wat bijdraagt aan een betere algehele ervaring op het veld.