FC Grenoble Rugby

Hier vind je alle producten die gelinkt zijn aan het Fc Grenoble team, dat speelt in de Pro D2 competitie! Hier vind je de officiële shirts , maar ook shorts, ballen en veel andere productenautres!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis en oprichting van FC Grenoble

Football Club de Grenoble Rugby, beter bekend als FC Grenoble of FCG, is een historische club in het Franse rugby. De club werd opgericht in 1892 en heeft meer dan een eeuw geschiedenis achter de rug, gekenmerkt door hoogte- en dieptepunten, maar altijd met onwrikbare passie en vastberadenheid. De 'Red and Blue', zoals ze liefkozend worden genoemd vanwege hun emblematische kleuren, hebben de evolutie van rugby op France meegemaakt, van modderige velden naar moderne stadions, met behoud van hun sterke identiteit.

Prestaties en belangrijke periodes

In de loop der jaren heeft FC Grenobleeen opmerkelijk palmares opgebouwd, hoewel de club nooit werd bekroond tot champion van France in de hoogste afdeling. De club heeft echter verschillende keren de finale bereikt en elke keer zijn stempel gedrukt. De jaren 90 waren bijzonder gedenkwaardig voor FCG, met een competitief team dat in 1993 de competitiefinale bereikte. Hoewel deze periode wordt beschouwd als de gouden eeuw van de club, is Grenoble altijd een competitief team geweest, zelfs in de lagere divisies, wat de veerkracht en de wens om terug te keren naar het hoogste niveau aantoont.

Hedendaagse uitdagingen en de toekomst

Zoals veel historische clubs heeft FC Grenoble in de loop der jaren te maken gehad met financiële en sportieve uitdagingen. Het stijgen en dalen tussen divisies heeft de kracht van de club op de proef gesteld. Maar met de onwrikbare steun van de supporters en een streng management is de club altijd in staat geweest om terug te veren. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor FCG, met een duidelijke vision en hernieuwde ambities. Het opleiden van jonge spelers, een moderne infrastructuur en een holistische benadering van rugby zijn allemaal pijlers waarop de club bouwt om haar toekomst veilig te stellen en haar geschiedenis te blijven schrijven.