Beschermers

Vind alle rugbybescherming die je nodig hebt! Helmen, schoudervullingen en gebitsbeschermers! Je vindt hier de beste merken, waaronder Canterbury, Adidas en Gilbert!

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rugbybenodigdheden: helmen, schoudervullingen en gebitsbeschermers

Rugby, de ultieme contactsport, vereist een rigoureuze fysieke voorbereiding en de juiste uitrusting om het risico op blessures te minimaliseren. Beschermende kleding is een cruciaal onderdeel van de uitrusting van elke speler. Helmen, schouderbeschermers en gebitsbeschermers zijn niet alleen aanbevolen, maar vaak ook verplicht om deze sport veilig te kunnen beoefenen. Hier kijken we wat dieper in op deze essentiële onderdelen van de rugbyuitrusting.

Je hoofd beschermen: de helm

Rugbyhelmen, vaak "headguards" genoemd, zijn ontworpen om het hoofd te beschermen tegen directe impact en het risico op snij- en schaafwonden aan de hoofdhuid te verminderen. Het is essentieel om een helm te kiezen die een goede balans biedt tussen comfort, ventilatie en bescherming. Merken als Canterbury en Gilbert onderscheiden zich door de kwaliteit van hun helmen, die geavanceerde technologieën bevatten voor maximale schokabsorptie en optimale luchtcirculatie. Deze verstelbare helmen bieden een pasvorm op maat, crucial voor comfort en effectieve bescherming.

Schouders onder armour: schoudervullingen

Rugby schouderkussentjes zijn ontworpen om extra bescherming te bieden aan de schouders, rug en borst, gebieden die bijzonder kwetsbaar zijn bij tackles. De huidige modellen zijn het resultaat van diepgaand onderzoek gericht op het combineren van bescherming met bewegingsvrijheid. Kooga en Optimum Rugby behoren tot de merken die het meest geliefd zijn bij spelers en bieden schouderbeschermers met beschermende platen van memory foam die de energie van stoten kunnen afvoeren. Lichtgewicht en ergonomisch, deze uitrusting valt nauwelijks op maar is uiterst effectief.

Een glimlach in alle veiligheid: de gebitsbeschermer

Mondbeschermers zijn ongetwijfeld een van de meest persoonlijke en essentiële beschermingsmiddelen bij rugby. Ze beschermen niet alleen de tanden, maar helpen ook het risico op hersenschudding te verminderen door de kracht van de stoten te absorberen en te verspreiden. Opro Shock Doctor , en Gilbert zijn benchmarks op dit gebied en bieden gebitsbeschermers die comfort, persoonlijke pasvorm en hoge bescherming combineren. Sommige modellen zijn voorzien van technologie waarmee ze precies op het gebit van de speler kunnen worden gevormd, zodat ze perfect passen en optimale bescherming bieden.

Bescherming die de uitdaging aangaat

De beschermende uitrusting voor rugby is het resultaat van talrijke technologische ontwikkelingen op innovations om de veiligheid van de spelers te garanderen en tegelijkertijd de vloeiendheid van het spel te behouden. Helmen, schoudervullingen en gebitsbeschermers zijn essentiële uitrustingen die, indien correct gekozen en gebruikt, spelers in staat stellen zich volledig te concentreren op hun prestaties, waardoor het risico op blessures aanzienlijk wordt verminderd. De genoemde merken, die bekend staan om hun expertise en de kwaliteit van hun producten, blijven innovatieve oplossingen ontwikkelen om te voldoen aan de behoeften van spelers op alle niveaus, van beginners tot professionele atleten.