Helmen

Vind de beste rugbyhelmen van de beste merken! Canterbury Gilbert en Joma

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

Het essentiële belang van helmen bij rugby

In de wereld van rugby, een contactsport bij uitstek, is de veiligheid van spelers een absolute prioriteit. Hoewel niet verplicht in alle competities, spelen rugbyhelmen een belangrijke rol op crucial om spelers te beschermen tegen hersenschuddingen, snijwonden en kneuzingen. In tegenstelling tot Amerikaanse sporthelmen zijn rugbyhelmen licht van gewicht en bieden ze bescherming zonder afbreuk te doen aan mobiliteit of comfort. Ze zijn essentieel voor elke speler die het risico op hoofd- en gezichtsblessures durant tijdens wedstrijden en trainingen wil minimaliseren.

De juiste helm kiezen: een kwestie van veiligheid en comfort

De markt biedt een gevarieerd assortiment rugbyhelmen, elk met zijn eigen specifieke kenmerken op het gebied van materialen, ontwerp en beschermende technologieën. Tot de bekendste merken op dit gebied behoren Canterbury, Gilbert, en Optimum Rugby. Deze merken onderscheiden zich door hun toewijding aan veiligheid en innovatie, en bieden producten die comfort en bescherming combineren.

  • Canterbury is beroemd om zijn helmen die een uitzonderlijke pasvorm bieden, dankzij het vetersysteem en het traagschuim. Ventilatie is een ander sterk punt van point, dat spelers zelfs onder druk koel houdt.
  • Gilbert met l' op impactreducerende technologie, met hoogwaardige schokabsorberende materialen in de helmen. Deze uitrusting is ontworpen om de kracht te verminderen die tijdens een botsing op het hoofd wordt overgebracht, waardoor het risico op letsel wordt verminderd.accent
  • De helmen vanOptimum Rugby zijn licht en duurzaam en bieden bescherming zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Hun assortiment omvat modellen voor alle leeftijden, zodat de juiste bescherming vanaf jonge leeftijd gegarandeerd is.

Een investering in gezondheid en prestaties

Investeren in een helm van hoge kwaliteit is essentieel voor elke veiligheidsbewuste rugbyspeler. Een goede helm beschermt niet alleen tegen mogelijke blessures, maar biedt ook gemoedsrustesprit, zodat de speler zich volledig op het spel kan concentreren. Het is crucial om een helm te kiezen die goed past, comfortabel is en voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. Spelers moeten hun helm ook goed onderhouden door hem regelmatig schoon te maken en hem te vervangen in geval van schade of na een zware botsing.