Helmen

Alle kinderhelmen zijn verkrijgbaar op House of Rugby met de beste merken! Canterbury BLK Gilbert

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

Veiligheid en comfort: de prioriteit voor rugbyhelmen voor kinderen

Rugby is een sport die niet alleen techniek en strategie vereist, maar ook een hoog niveau van bescherming voor spelers, met name kinderen. In deze context wordt de rugbyhelm een essentieel onderdeel van de uitrusting van de jonge speler, ontworpen om optimale bescherming te bieden met behoud van maximaal comfort durant. Kinderhelmen zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften en de morfologie van jonge spelers en zorgen voor meer veiligheid zonder afbreuk te doen aan hun vermogen om effectief te spelen en ten volle te genieten van hun sportervaring.

Belangrijkste kenmerken van rugbyhelmen voor jonge spelers

Bescherming en innovatieve materialen: Rugbyhelmen voor kinderen worden gemaakt van schokabsorberende materialen, zoals schuim met gesloten cellen, die aanzienlijke bescherming bieden tegen schokken. Deze technologie verdeelt de kracht van de impact over een groter oppervlak, waardoor het risico op hoofdletsel afneemt.

Comfort en pasvorm: Een rugbyhelm moet comfortabel zitten tijdens een wedstrijd of trainingssessie session. Fabrikanten ontwerpen deze helmen daarom met een gewatteerd binnenwerk en precieze verstelsystemen, zodat elke speler een persoonlijke pasvorm krijgt. Helmen hebben vaak verstelbare riemen en klittenbandsluitingen voor een veilige en comfortabele pasvorm, wat essentieel is om te voorkomen dat de helm verschuift of wegglijdt tijdens de actie.

Ventilatie: Goede ventilatie is cruciaal om spelers koel en comfortabel te houden. Moderne kinderhelmen zijn voorzien van geavanceerde ventilatiesystemen met strategisch geplaatste ventilatieopeningen voor een optimale luchtcirculatie, waardoor warmte en vochtophoping worden verminderd.

Certificeringen en veiligheidsnormen: Kinderrugbyhelmen moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen en gecertificeerd zijn door de relevante autoriteiten. Deze certificering garandeert dat de helm is getest en voldoet aan de hoogste beschermingseisen, waardoor ouders en coaches met een gerust hart naaresprit gaan.

De juiste rugbyhelm voor je kind kiezen

Het kiezen van een rugbyhelm voor een kind moet zorgvuldig en weloverwogen gebeuren, waarbij rekening moet worden gehouden met verschillende belangrijke factoren om zowel de veiligheid als het comfort van de jonge speler te garanderen. Het is belangrijk om het hoofd van het kind goed op te meten om de juiste maat te kiezen, en om verschillende modellen te passen om het model te vinden dat het beste past qua comfort en pasvorm.

Het is ook raadzaam om de aanbevelingen en meningen vanautres ouders of coaches te controleren, evenals de veiligheidsbeoordelingen van de producten. Investeren in een kwaliteitshelm van erkende merken die gespecialiseerd zijn in rugbyuitrusting kan een aanzienlijk verschil maken op het gebied van bescherming en duurzaamheid.

Vergeet tot slot niet om je kind te leren dat het belangrijk is om de helm altijd te dragen tijdens wedstrijden en trainingen, en om de conditie van de helm regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft en de nodige bescherming blijft bieden. Met de juiste rugbyhelm kunnen jonge spelers hun passie voor rugby volledig en veilig beoefenen.