Beschermers

Alle beschermende kleding voor kinderen is verkrijgbaar bij House of Rugby! Helmen, schoudervullingen, gebitsbeschermers en shorts.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Het cruciale belang van rugbybeschermers voor kinderen

Rugby is een intense contactsport die niet alleen grote fysieke vaardigheden vereist, maar ook de juiste beschermende uitrusting, vooral voor kinderen die nieuw zijn in het spel. Voor jonge spelers is een beschermende uitrusting een absolute noodzaak om het risico op blessures te minimaliseren, terwijl ze optimaal van hun spelervaring kunnen genieten. Deze uitrusting moet speciaal ontworpen zijn voor de lengte en het gewicht van kinderen, zodat ze comfortabel, mobiel en optimaal beschermd zijn durant tijdens trainingen en wedstrijden.

Essentiële beschermende uitrusting voor jonge rugbyspelers

Rugbyhelmen voor kinderen: Rugbyhelmen, vaak rugby caps of scrum caps genoemd, zijn essentieel voor het beschermen van de hoofden van jonge spelers. Ze zijn ontworpen met schokabsorberende materialen en bedekken de oren, het voorhoofd en de achterkant van het hoofd, gebieden die tijdens het contact geraakt kunnen worden. Moderne helmen zijn verstelbaar voor meer comfort en bieden voldoende ventilatie om het hoofd koel te houden.

Mondbeschermers: Mondbeschermers zijn essentieel bij een contactsport als rugby. Ze beschermen niet alleen de tanden, maar ook het tandvlees, de kaak en zelfs de hersenen tegen de hevige schokken die tijdens het spel kunnen voorkomen. Voor kinderen zijn er speciale gebitsbeschermers die kunnen worden aangepast aan de vorm van de mond, voor maximale bescherming en een comfortabele pasvorm.

Rugby schouderbeschermers: rugby schouderbeschermers voor kinderen zijn speciaal ontworpen om bescherming en comfort te bieden. Ze bedekken de schouders, rug en borst en absorberen de impact van tackles en contact metautres spelers. Ze zijn licht en flexibel en bieden volledige bewegingsvrijheid, wat crucial is voor de ontwikkeling van spelvaardigheden bij jonge spelers.

Scheenbeschermers: Hoewel ze bij rugby minder vaak worden gebruikt dan bijautres contactsporten, kunnen scheenbeschermers een extra beschermingslaag bieden, vooral voor kinderen die leren spelen en vatbaarder zijn voor klappen op de benen.

De juiste beschermingsmiddelen kiezen

Het kiezen van beschermende uitrusting voor een jonge rugbyspeler moet niet lichtvaardig worden opgevat. Het is crucial om kwaliteitsartikelen te kiezen van gerenommeerde merken die gespecialiseerd zijn in contactsportartikelen. Ouders en coaches moeten ervoor zorgen dat elke uitrusting perfect past bij het kind en maximale bescherming biedt zonder de mobiliteit of het comfort te belemmeren.

Het is ook belangrijk om beschermingsmiddelen te vervangen als het kind groeit of als ze tekenen van slijtage vertonen. Goed onderhouden, goed passende uitrusting is essentieel voor de veiligheid van de jonge speler tijdens elke training en wedstrijd.

Door te investeren in kwalitatief goede beschermende uitrusting voor kinderen spelen ouders en coaches een essentiële rol in het bevorderen van een veilige speelomgeving, zodat jonge spelers zich kunnen concentreren op het ontwikkelen van hun vaardigheden en liefde voor het spel onder de best mogelijke omstandigheden.